Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Barn och utbildning » Kulturskolan » Undervisning
Huvudmeny

Undervisning

Instrumental- och sångundervisning

För elever från och med årskurs 3. I mån av plats erbjuds instrumentalundervisning även för yngre elever. Alla som spelar orkesterinstrument erbjuds att vara med i orkester efter ett år.

Träblåsinstrument:Tvärflöjt, klarinett, saxofon och blockflöjt. Uthyres första året av kulturskolan, därefter efter tillgång. Blockflöjt får du dock köpa egen.

Bleckblåsinstrument: Trumpet, kornett, valthorn, baryton, trombon och tuba. Uthyres av kulturskolan.

Stråkinstrument: Fiol, altfiol, cello och kontrabas. Finns i olika storlekar att hyra av kulturskolan. När du är stor nog för ett fullstort instrument får du köpa ett eget.

Slagverksinstrument: Trummor. Trumset hyr vi inte ut.

Stränginstrument: Gitarr, elgitarr, elbas och piano. Elgitarr får du välja från årskurs 5, det är en fördel om du har spelat vanlig gitarr först. Stränginstrument har vi inte för uthyrning. Musiklärarna ställer upp med råd vid inköp.

Sång: Sång kan väljas som ämne från och med årskurs tre, under samma förutsättningar som instrument. Ämnet innehåller olika stilar och sammansättningar –enskilt och i grupp.

Låtskrivarkurs: I låtskrivarkursen får du lära dig att skriva och producera musik på iPaden. Vi använder oss av programmet Garageband, men även Pro tools och Reason i vissa produktioner. Vi får prova på att skriva låtar i olika genrer, både med och utan sång.

Dans

Barndans 5 år – åk 1: Klasserna är som en blandning av barndans och lek. Barndans utgår från varje enskilt barn rörelseförmågor. Barn lär sig bäst genom lek därför sker undervisningen på ett lekfullt och trygg sätt. Musiken är varierad och lätt att dansa till.

I lekar och dansimprovisationer får barnen lära känna sitt dansuttryck. På barndansen deltar inte föräldrarna. Lektionslängd: 30 min

Dansmix 1 åk 2-3 och Dansmix 2 åk 4-6 : Dansmixen är en fortsättning på barndansen där barnen får prova på balett, street, jazz och modernt. Undervisningen innehåller mer tekniska danssteg än barndansen, men ändå på ett lekfullt sätt. Barnen förbättrar rytmkänsla, kreativitet, koncentrationsförmåga, dansglädje och musikalitet. Eleven får lära sig grunderna och utveckla sitt eget sätt att uttrycka sig. Enkla danssteg sätts ihop till olika danskombinationer. Lektionslängd: 60 min

Senast kontrollerad: 2016-11-11.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]