Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Jobba hos oss » Ovanligt friska medarbetare » Stegande kommunanställda gick i mål
Huvudmeny

Stegande kommunanställda gick i mål

Stegtävling Aneby kommun

Det har nog knappast gått obemärkt förbi att Aneby kommun haft stegtävling för sina anställda. Överallt i bygden (och obygden) har de synts till - de promenerande kommunarbetarna. För gåtts har det gjort och sällan har en sådan stegarglöd skådats. Drygt 197 miljoner steg, nästan 13 700 mil, har deltagarna tillsammans avverkat och förhoppningen är att det inspirerat fler att röra på sig lite mer.

 

Under 10 veckors tid har en stegtävling pågått för Aneby kommuns anställda. Totalt deltog nästan 280 personer, över hälften av kommunens medarbetare plus några politiker, fördelade över 43 lag. Mot Paris gick färden och nästan ända fram kom lagen vid målgången den 7:e juni. Närmare bestämt 2 mil utanför Paris placerade sig det lag som gick längst, så när du läser det här har de nog hunnit fram. Framförallt har tävlingen visat att det är medarbetarna inom förskola, skola, inom vård och omsorg, men även inom kök och städ, som är de som går mest. Här är det mycket rörelse i vardagen.

Så hur gick det då, kanske du undrar? Lag Gottegrisarna från Frinnaryds förskola stövlade på som aldrig förr och höll mot slutet med full kraft kvar sin förstaplats – här skulle minsann ingen passera. Bakom blev det ett rafflande upplopp där lag Vandrarna från driftenheten med näst intill obefintlig marginal kunde passera lag Kamelerna från Savannens förskola. Endast tre kilometer skilde vid målgång de båda lagen åt.

Caroline Sundbrandt, lagledare för Gottegrisarna, uttalar sig glatt om deras upplevelse och sin förstaplats:

"Vad roligt att vi vann! Vi har inte vågat ta ut något i förskott men har kämpat på ordenligt. Att det gått så bra har drivit på oss att kämpa ännu lite mer, att ta en runda på rasten exempelvis.”

Helene Edvardsson, lagledare för Vandrarna, kommenterar andraplatsen:

”Det har varit fantastiskt roligt! Sista onsdagen under tävlingstiden tog vi med oss fikakorg och gick alla tillsammans i Askerydsskogarna. 8 km blev det under den turen. Vi kunde konstatera att det här ville vi göra om även når stegtävlingen är över.”

2:a-pristagarna i Aneby kommuns stegtävling

Britt Djerf, lagledarna för Kamelerna som tog en tredjeplats, berättar om sitt lags deltagande:

”Vi har verkligen kämpat på och försökt peppa varandra till att göra lite fler steg inför varje ny period. Framförallt har vi gått på egen hand och jag upplever att en del kollegor kommit igång och rör på sig lite mer än innan. Bitvis har det känts lite långdraget, men det har överlag varit positivt.”

Senast kontrollerad: 2015-06-17.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]