Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Kommun och politik
Huvudmeny
Aneby kommunhusEtt gott liv i en hållbar kommunAneby centrum

Kommun och politik

I den här delen av Aneby kommuns hemsida, hittar du information om vilka politiker som sitter i de olika nämnderna, sammanträdesdagar, protokoll och hur den politiska organisationen ser ut i kommunen.

Kommunerna ansvarar för merparten av den samhällsservice som finns där vi bor. Vissa verksamheter är kommunerna skyldiga att tillhandahålla enligt lag. Andra verksamheter är frivilliga och beslutas av lokala politiker.

Som invånare kan du vara med och påverka utvecklingen i Aneby kommun. Förutom att rösta i kommunalvalet vart fjärde år, kan du kontakta politiker eller tjänstemän, komma med förslag och synpunkter via "Tyck till om Aneby" eller lämna ett medborgarförslag. Demokrati bygger just på allas rätt att delta, påverka och vara delaktiga i olika politiska beslut.

I Aneby kommun är det Alliansen bestående av Centerpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna som styr. De har majoritet i kommunfullmäktige med 18 mandat av 35.

Mandatfördelning 2014-2018

Parti

Mandat

Moderaterna

4

Centerpartiet

8

Liberalerna

1

Kristdemokraterna

5

Arbetarpartiet Socialdemokraterna

11

Vänsterpartiet

1

Miljöpartiet de gröna

2

Sverigedemokraterna

3

Senast kontrollerad: 2016-11-23.

Ansök om flagga hos Stiftelsen Sveriges Nationaldag

Ansök om flagga

Privatpersoner, organisationer och föreningar kan ansöka om flaggor och fanor hos Länsstyrelsens Nationaldagskommitté. Om ansökan beviljas, delas dessa ut i samband med firandet av Nationaldagen i kommunerna den 6 juni.

Medborgarförslag

Kommuninvånarna i Aneby har möjlighet att påverka och vara delaktiga i kommunens arbete och utveckling. Kommunfullmäktige har beslutat att alla folkbokförda i Aneby kommun kan lämna in medborgarförslag.

Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]