Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Näringsliv » Företagsklimat i Aneby » Ranking av företagsklimatet
Huvudmeny

Aneby 59:a av 290 kommuner 2011

Svenskt Näringsliv rankar varje år företagsklimatet i alla landets kommuner och Aneby kommun ligger fortsatt väl framme och placerar sig som 59:a av landets 290 kommuner.
- Det är en stark placering, men vår målsättning att vara bland de 25 bästa kommunerna i landet ligger fast och vi jobbar för att komma dit, säger kommunchefen Veronica Åberg.

Aneby har under de sju år mätningen genomförts alltid tillhört den bästa tredjedelen av landets alla kommuner och även om årets placering är en liten tillbakagång, från placering 32 till 59, så visar det ändå fortsatt på ett gott företagsklimat.

- Vi nöjer oss inte med det, säger Veronica Åberg. Vi har ett mål att vara bland de 25 bästa kommunerna och nu får vi titta på i vilka delar vi kan stärka upp näringslivsarbetet för att nå den positionen.

Aneby har pendlat mellan placering 30 som bäst 2008 och placering 81 av 290 som bottennotering 2005.

Lättare att starta, driva och utveckla företag

Vikten av ett bra företagsklimat kan inte överskattas. Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta, driva och utveckla framgångsrika företag. Det har avgörande betydelse för tillväxten, jobben och välfärden.

Svenskt Näringslivs kommunranking bygger till största delen på enkätsvar från drygt 33.000 företagare från hela landet som satt betyg på hemkommunens företagsklimat. Företagarna om några är ju de verkliga experterna på företagsklimat. Även statistiska data från SCB (Statistiska centralbyrån) och UC (Upplysningscentralen) påverkar rankingplaceringen

I topp i rankingen återfinns Solna kommun.

- Solna fortsätter att imponera med både mycket goda betyg från de egna företagarna och höga värden på de statistiska faktorer som kompletterar enkätsvaren, säger Carolina Brånby, ansvarig för lokalt företagsklimat på Svenskt Näringsliv.

På topplistan följs Solna av Vellinge, Trosa, Sollentuna, Laholm, Habo, Sigtuna, Nacka, Danderyd och Upplands Väsby.

Läs mer på Svenskt Näringslivs webbplats

Senast kontrollerad: 2011-11-09.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]