Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Årets företagare: Per-Anders Josefsson, Lövsta Trähus
Huvudmeny

Årets företagare: Per-Anders Josefsson, Lövsta Trähus

Med motiveringen att ”Per-Anders är en god ambassadör för Aneby och visar i sitt ledarskap både mod, engagemang och framåtanda för att vara med och utveckla på det lokala planet”, som med ”kraft visat att han här vill satsa och utveckla både sitt eget företag och möjligheterna för en växande industriby” tar han idag emot priset för årets företagare i Aneby kommun. Per-Anders, som startade Lövsta Trähus 1984, har idag 15 anställda. 

”Det här priset kan jag tacka mina trogna och bra medarbetare för. Företaget är ingen enmansshow”, berättar Per-Anders. Och trogna är medarbetarna verkligen. Janne har exempelvis jobbat på Lövsta Trähus i runt 30 års tid.

Per-Anders är i grunden snickare och drog igång företaget när han var 27 år. Han tog då namnet ”Lövsta” från namnet på sin familjegård som ligger i kommunen. Vireda, där företagets huvudverksamhet idag tar plats är han riktigt nöjd med. Naturen är en av sakerna som han tycker bäst om, men han tycker också att det finns en rejäl styrka i att vara lokaliserad inom bra avstånd till hela Höglandet och Sverige i stort. Kunderna finns nämligen i hela landet (samt utomlands), där Lövsta Trähus har byggt och ritat hus åt alla möjliga klienter, så som Zlatan Ibrahimovic och Börje Salming. En annan gång byggde hans företag ett privathus åt en kund i Norge på hela 1200 kvadratmeter.

Framtiden tycker Per-Anders ser ljus ut för hans företag och Aneby kommun som industriort, även med tanke på motgångarna som drabbat Hags och Fläktwoods. ”Vad som har hänt med en del av de andra företagen i kommunen på senare tid är tragiskt, men Aneby ligger bra till geografiskt och kommunen är lätt att ha att göra med. Vad vi behöver är unga entreprenörer som vill satsa”, förklarar han. Själv har han inga planer på att flytta från Aneby kommun, utan har på senare tid rustat upp Anebyhus gamla lokaler och expanderat sin verksamhet. Att växa ytterligare är något han tror på, men att de planerna får bli verklighet i en lugn och fin takt. 

Publicerad 2016-04-20
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]