Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Aneby - årets superkommun?
Huvudmeny

Aneby - årets superkommun?

I maj, på Stora Samhällsgalan som anordnas av tidningen Dagens Samhälle koras vinnarna för priset - årets superkommun. Aneby kommuns nominering låter så här:

”Aneby är en av de kommuner som satsat stort på skolan på senare år och lyckats vända resultaten betydligt. Här jobbar man dessutom hårt på att behålla sina invånare, exempelvis erbjuder kommunen fria pendlingsresor för högskolestudenter. Genom bra förbindelser nås både Jönköping och Linköping på under en timme vilket ger många jobbutsikter även i en liten kommun.”

"Aneby, en av de tre kommuner som hamnat i final i tävlingen om titeln ”Årets superkommun” i landsbygdskategorin, känner jag mig så oerhört stolt över! Den här nomineringen kan vi tacka det fantastiska jobbet som våra duktiga medarbetare utför varje dag för, samt kommunens långsiktiga tänk", berättar Anne Hallberg, kommunchef. Dagens Samhälle, som delar ut priset, har granskat landets kommuner och tittat närmare på hur utvecklingen i kommunerna har sett ut de senaste åren och hur förutsättningarna ser ut för framtiden, med målet att identifiera vilka kommuner som står särskilt starka. Och nu har tre finalister i tre olika kategorier (storstadskommuner, täta kommuner samt landsbygdskommuner – där Aneby finns med) tagits ut.

Och konkurrenterna som Aneby tampas mot är: Rättvik och Åre. Vill du läsa mer om de andra finalistkommunerna ska du klicka dig vidare till dagenssamhalle.se

Publicerad 2016-04-28
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]