Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Aneby kommun får ny socialchef
Huvudmeny

Aneby kommun får ny socialchef

Mikael Fornander, tidigare chef för myndighetsenheten samt tillförordnad socialchef sedan april, har nu tackat ja till tjänsten som chef för Aneby kommuns sociala avdelning. 

Mikael, som kommer från länet och numera bor i kommunen med sin familj, fick jobb som myndighetschef i Aneby under april 2016 och beskriver tiden sedan dess som lärorik, intressant och intensiv. ”Jag känner att jag har kommit in i organisationen och förstått ”hur:et” och ”tänket” som finns i kommunen – och jag trivs bra med de tankegångarna. Det är därför jag vill vara kvar”, berättar han. Att nu testa på rollen som chef för en hel avdelning blir nytt för Mikael, men är något han ser tycker ska bli intressant. ”Att jobba strategiskt är något jag ser fram emot. Jag gillar de frågorna och tror att jag kan åstadkomma mycket bra här i Aneby kommun”.

Exempelvis vill Mikael satsa mer resurser på att stödja familjer och barn, samt utveckla den fysiska miljön på de boenden som finns i kommunen för både funktionshindrade och äldre. Inte bara kvalitén på boendena anser han behöver ses över, utan även antalet platser då antalet äldre i kommunen blir allt fler. ”Det är givetvis positivt att fler vill bo i Aneby kommun – vi får ju både fler äldre och fler unga - men det innebär även ekonomiska utmaningar som vi behöver vara medvetna om”, menar han.

”Jag känner en stor ödmjukhet inför det här uppdraget som jag fått förtroendet för här i Aneby och jag ska göra mitt allra bästa för att stödja de som vi finns till för: medborgarna i vår kommun”, berättar Mikael. ”För mig är det här ett lagarbete och det är laget Sociala Avdelningen som spelar och vinner tillsammans; självklart även med stöd av de goda råd vi får från våra brukare. Ensam vinner man inga segrar”, avslutar han.

Rekryteringen med att hitta en ny myndighetschef kommer att inledas inom kort. Tills vidare är Fredrik Axelsson fortsatt tillförordnad chef för myndighetsenheten.

Publicerad 2017-05-30
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]