Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Aneby kommun får två miljoner kronor för ett ökat bostadsbyggande
Huvudmeny

Aneby kommun får två miljoner kronor för ett ökat bostadsbyggande

Nybyggnation vid Ekholmsborg, Aneby

Aneby kommun är en av 111 kommuner i landet som är med och får dela på ett statsbidrag som ska öka bostadsbyggandet, vilket infördes tidigare i år. Totalt har 1,84 miljarder kronor delats ut och av dessa får Aneby kommun 1 970 933 kronor. I Jönköpings län är det fem kommuner som har fått bidraget av Boverket.

Besluten om vem som fått bidraget har baserats på hur många startbesked för nybyggnation av bostäder som har lämnats i kommunen det senaste året, fram till 1 augusti i år. "Totalt har vi på kommunen fått in ansökningar om 22 bostäder, både lägenheter som enbostadshus, under den här tiden" berättar Michael Wirestam, samhällsbyggnadschef i Aneby kommun.

För att få bidraget finns några villkor. Kommunen måste både en aktuell översiktsplan och en bostadsförsörjningsplan. Dessutom måste det finnas minst en folkbokförd nyanländ i kommunen som fått uppehållstillstånd under den senaste tolv månaderna.

"Att hantera bostadsbristen i kommunen är en mycket viktig fråga. Därför är det naturligtvis glädjande att vi får en betydande summa från staten för att hjälpa till med att öka bostadsbyggandet. Hur och på vilket sätt pengarna ska användas för att göra så mycket nytta som möjligt kommer vi nu att titta vidare på", avslutar Michael Wirestam.

Publicerad 2016-11-23
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]