Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Aneby kommun – nu på Instagram!
Huvudmeny

Aneby kommun – nu på Instagram!

Idag, cirka ett år efter att kommunen infunnit sig på Facebook, tar Aneby ytterligare ett kliv ut i den digitala sfären med ett konto på Instagram. Alla som har en koppling till Aneby kommun och känner en stolthet för platsen kommer att kunna nomineras till att låna kontot, två veckor i taget. Först ut är Elin Lewenhaupt, före detta mjölkbonde - nu mammaledig, bloggare och fotograf.

Instagram är ett socialt medium, så som Facebook, men med mer fokus på korta filmklipp och stillbilder. Aneby kommuns konto heter @anebykommun (www.instagram.com/anebykommun) och det går att följa via Instagrams hemsida eller mobilapp. Kontot kommer att lånas ut till olika människor som har en relation och förkärlek till kommunen. ”Nästan vem som helst ska kunna ta över kontot”, berättar Alexander Brenner som är kommunikatör vid Aneby kommun och projektledare för satsningen bakom Instagram. ”Kanske en student som pendlar till Jönköping University, någon butiksägare eller en fågelskådande pensionär? Vem vet! Det beror helt på vilka tips vi får”, fortsätter han.

Att tipsa om personer som skulle passa för att låna kontot fungerar alltså alldeles utmärkt och görs enklast via www.aneby.se/socialamedier, där man även kan hitta riktlinjerna för hur kontot bör hanteras. Det går även bra att nominera sig själv. ”Desto fler tips, desto bättre”, säger Alexander och ler brett. Han påpekar dock att en nominering inte innebär en garanti för att man ska få låna kontot.

Publicerad 2016-12-12
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]