Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Barbro, Jack och Frinnaryds IF prisade
Huvudmeny

Barbro, Jack och Frinnaryds IF prisade

Barbro Fransson, UV-ledare som prisades som Årets eldsjäl. Foto: Smålands-Tidningen

En trogen eldsjäl i UV-kåren, en supertalang i fotboll och en förening som fått ny fart, mycket tack vare ett utmärkt integrationsarbete. Se där årets mottagare av Aneby kommuns föreningspriser, som delades ut i samband med en välbesökt föreningsträff i Furulidskolans matsal på onsdagskvällen. Barbro Fransson (bilden) har i mer än fyra decennier funnits med som ledare i UV.

Aneby kommun delar varje år sedan 2014 ut tre priser inom fritidssektorn. Årets pristagare heter Barbro Fransson, UV-kåren i Allianskyrkan, Jack Cooper Love, Aneby SK-fostrad fotbollstalang som tagit klivet till IF Elfsborg, samt Frinnaryds IF, som fick föreningspriset. Kommunchefen Anne Hallberg agerade prisutdelare.

- Det är roligt att kunna premiera några välförtjänta pristagare varje år, men egentligen skulle man vilja prisa hela föreningslivet. Det enorma engagemang och ideella ledarskap som utförs dagligen runt om i kommunen är enormt betydelsefullt för attraktiviteten i kommunen, säger Ola Gustafsson, fritidsansvarig. 

Så här lyder motiveringarna för respektive pris.

Årets eldsjäl/ledare
Barbro Fransson, UV-kåren, Aneby Alliansförsamling
I mer än fyra decennier har Barbro varit, och fortfarande är, trogen UV-ledare där hon ikläder sig rollen som mamma för hela UV-kåren. I ledningsgruppen, som verkat i UV i drygt 25 år, har hon varit med sedan starten och utan att ha varit kårchef har hon verkat som den inofficiella chefen. Med huvudansvaret för mini-UV, 6-9 år, kommer hon i kontakt med mer än en tredjedel av alla barn i Aneby.

Årets prestation
Jack Cooper Love, Aneby SK och IF Elfsborg
En fotbollstalang utöver det vanliga. 16-åringen har i sommar tagit steget till allsvenska IF Elfsborg. Jack har under åren i Aneby SK utvecklats och A-lagsdebuterade redan som 13-åring. Som målskytt och pådrivare dominerade han i A-laget under vårsäsongen. Han har redan uppmärksammats på landslagsnivå och kämpar nu tillsammans med elitpojklaget i Elfsborg om att få plats i SM-slutspelet senare i höst.

Årets förening
Frinnaryds Idrottsförening
Föreningen har fått ny fart och visar upp en bred ungdomsverksamhet. Detta tack vare engagerade ledare och stor öppenhet gentemot de nya Frinnarydsbor som placerats på orten. Här har idrotten varit en samlande kraft som mötesplats för nyanlända tillsammans med ”gamla” bybor. Så gott som alla ungdomar deltar i verksamheten och bland nysvenskarna har flera äldre hittat till såväl gubbafotbollen som ledarinsatser.

Positiv föreläsning
Under föreningskvällen, där 71 ledare och aktiva från 36 föreningar deltog, bjöds det också på en föreläsning av det mer positiva slaget. Jimmen Thuresson från Brämhult utanför Borås, med lång ledarerfarenhet från framförallt basketsporten, inspirerade och engagerade alla åhörare. Det bjöds på många skratt, men också många tänkvärda sanningar kring ledarskapet. Jimmen poängterade gång på gång grunden för allt föreningsliv, att man ska ha roligt tillsammans och må bra av sitt föreningsengagemang.

Läs mer om pristagarna i Smålands-Tidningens reportage:
https://www.smt.se/article/hon-ar-arets-eldsjal-i-aneby/ 
https://www.smt.se/article/cooper-love-viktigast-ar-att-bli-uppmuntrad/

 

 

Publicerad 2017-10-05
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]