Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » En tillbakablick på Fiberdagen
Huvudmeny

En tillbakablick på Fiberdagen

Nu har Aneby firat in att kommunen ligger i framkant i Sverige med fiberutbyggnad. Alla som vill i hela Aneby kommun kan idag få fiber inkopplat i sin fastighet och cirka 85% av kommunens permanentboende har anslutit sig. Det här firades med en symbolisk fibertårta på lördagen 25 augusti 2018. En 20 meter lång rulltårta serverades på Fredstorget.

Många på plats

Över 200 personer fanns på plats och invigningstalet hölls av Malin Olsson, regionråd och ordförande i ANA-nämnden (Arbetsmarknad, Näringsliv, Attraktion) i Region Jönköpings län. Även Lars Sandberg, chef för landsbygdsutvecklingen på länsstyrelsen fanns på plats och lovordade det engagemang som visats i Aneby kommun. Naturligtvis fanns också representanter för de verkliga hjältarna i utbyggnaden, de fyra byanätsföreningarna i Askeryd, Bälaryd, Ralången Fiber och Haurida-Vireda framtidsfiber, med under dagen. Utöver deras engagemang för utbyggnaden på landsbygden har IP Only svarat för utbyggnaden av nätet i tätorterna Aneby och Sunhult.

Foto på medverkande på Fiberdagen

Nu är hela kommunen sammankopplad. Malin Olsson, Region Jönköping (längst till höger) invigde och var först att koppla in sin datakabel i hubben och symboliskt kopplad också övriga in sig, från vänster Lars-Erik Fälth, kommunalråd, Lars Sandberg, Länsstyrelsen, Malin Berlin, Sunhult skola, Stefan Pettersson, Bälaryd Fiber, Lars Knutsson, Askeryds fibernät, Birgitta Kellner, Ralången Fiber, och Per Zackrisson, Haurida-Vireda framtidsfiber. Foto: Ola Gustafsson

Publicerad 2018-08-28
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]