Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Information om fiberutbyggnaden i Sunhultsbrunn och Aneby tätort
Huvudmeny

Information om fiberutbyggnaden i Sunhultsbrunn och Aneby tätort

IP-Only informerar om vad som händer kring fiberutbyggnaden i kommunen.

Information från IP-Only

I Sunhultsbrunn pågår fiberutbyggnaden nu för fullt igen efter vinterns stopp som delvis orsakades av den tidvis kalla väderleken och tjälen. Uppehållet har även berott på att handläggningstiden för tillstånden från Trafikverket för att få utföra arbeten utmed och under 32:an drog ut på tiden.

Vi har fått en del frågor om varför vi inte asfalterat under denna period, anledningen till det är att det inte är idealt att asfaltera under vintern och att det inte heller finns asfalt att tillgå under hela vintersäsongen. De kunder som väntar på asfaltering kommer att kontaktas av entreprenören som samordnar detta med respektive fastighetsägare. Dessa arbeten kan komma att utföras kvällstid och på helger, vi kommer att jobba för att minimera eventuella olägenheter som kan uppstå så mycket som möjlig.

Den nuvarande statusen är att entreprenören jobbar med att koppla in och driftsätta kunderna löpande. I dagsläget har vi kopplat upp stamfibern och vår NOD, som är kopplingspunkten för datatrafiken, kommer att driftsättas under vecka 10.

Vi kommer att kunna tända upp och driftsätta ett 40-tal kunder innan mars är slut och resterande 24 kunder räknar vi med att ha i drift i april. Att de sista installationerna dröjer till april beror på de återställningskrav som Trafikverket har.

Vi har även fått frågor om våra tekniker som finns på orten, de jobbar just nu stenhårt för att slutföra arbetet så snabbt som möjligt. Därför kan det hända att du som har beställt fiber i området kan bli uppringd av våra tekniker även efter normal arbetstid för att de ska kunna komma in i fastigheterna och färdigställa arbetet.

När det gäller Aneby tätort så pågår detaljprojekteringen och vi hoppas kunna återkomma inom kort med utförligare information till samtliga kunder om genomförandet och tidplanen för detta.

Har du ytterligare frågor och funderingar?

Kontakta oss på  

IP-Only Småland
Tel: 0470 - 53 99 90 (vardagar kl 8 - 17.30)
E-post: kundtjanst@smaland.ip-only.se

Publicerad 2016-03-10
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]