Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Laddstolpar till Aneby år 2016!
Huvudmeny

Laddstolpar till Aneby år 2016!

Genom en ansökan till Naturvårdsverket har kommunen nu fått 400 000 kronor att använda till uppförandet av fyra laddstolpar för elbilar inom tätorten - något som miljöchef Torbjörn Adolfsson berättar har diskuterats i flera år. ”Vi tycker det är viktigt att den här tekniken även når ut till oss på landsbygden och vi hoppas att det ska få fler människor i Aneby att fundera på att skaffa sig en elbil i framtiden”, fortsätter han.

Kristin Häljestig, en av Anebys lokala energi- och klimatrådgivare, ser fler fördelar än bara en positiv miljöpåverkan då det också kan påverka det lokala näringslivet. ”Folk som åker genom landet med elbil kanske planerar sin rutt genom Aneby och stannar här för att ladda bilen, handla, äta och besöka.” ”Det här är verkligen jättekul och det har gett oss en rejäl skjuts framåt i utvecklingen med kommunens laddinfrastruktur”, avslutar hon.

Planen är att laddstolparna ska placeras ut under 2016 i tätorten. Deras exakta platser har inte bestämts än, men håller på att undersökas. Bidraget från Naturvårdsverket kommer att finansiera 88% av laddstolparnas kostnad och är den del av det rikstäckande programmet för lokala klimatinvesteringar vid namn ”Klimatklivet”. Läs mer om detta program på Naturvårdsverkets hemsida: www.naturvardsverket.se/klimatklivet.

Ytterligare frågor besvaras av:

Kristin Häljestig

Fredrik Bogar

Publicerad 2016-01-22
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]