Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Möt Mikael Fornander – er nya myndighetschef
Huvudmeny

Möt Mikael Fornander – er nya myndighetschef

Efter att ha pendlat i fem år till Jönköping för att där arbeta som chef inom socialtjänsten i östra delen av Jönköpings kommun bestämde Mikael sig för att det var dags att skaffa ett jobb i sin hemkommun: Aneby. Han hade redan innan han sökte jobbet som myndighetschef för vår kommun upplevt – och hört från andra – att Aneby var en välskött kommun som såg sin mindre storlek som en styrka, hellre än en svaghet. ”Aneby mäter sig ofta väl med andra, större, kommuner”, berättar han. ”Och det känns bra att vara i en liten kommun; en kommun där man får bredare ansvar”. 

På frågan om vad han vill åstadkomma som myndighetschef svarar han: ”En av sakerna som jag vill jobba med här är att bygga broar. Att föra socialtjänstens arbete närmare kommunens föreningar och andra organisationer där vi kan samverka. Barn, exempelvis, behöver inte bara stöd och skydd i livet – utan också en mening i vardagen. Då blir det oerhört viktigt att jobba tillsammans med ideella organisationer som kan ge den meningen: idrottsföreningar, kyrkornas ungdomsverksamhet och så vidare”.  Han fortsätter: ”Det är oerhört viktigt att vi aktivt arbetar med att ge stöd och hjälp till dem som har särskilda behov och där stödet inte kan ges av någon annan. Vidare är ju skydd, stöd och behandling för utsatta barn och ungdomar en av mina hjärtefrågor”.

Innan han blev chef för en av socialtjänstens avdelningar i Jönköping arbetade Mikael bland annat i Nässjö kommun som arbetsledare för socialsekreterare. Före det studerade han vid Jönköpings University, där han tog examen 2003 efter tre och ett halvt års studier. Medborgare i Aneby blev Mikael redan 1999. Då var planen egentligen bara var att mellanlanda i orten och sedan flytta vidare, men sen trivdes han och familjen så bra att de beslutade sig för att stanna.

”Jag tycker att vi jobbar bra idag med våra arbetsområden, men det finns alltid saker som kan utvecklas i en verksamhet och så är fallet självklart även för myndighetsenheten i Aneby”, säger Mikael. ”Men jag tror – och hoppas - att jag kan vara en del av den utvecklingen här tillsammans med både personalen på kommunen och invånarna i Aneby, samt att jag kan vara en bra och trygg resurs för mina nya medarbetare.”

Publicerad 2016-05-03
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]