Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Nya laddplatser för elbilar i Aneby
Huvudmeny

Nya laddplatser för elbilar i Aneby

Nu finns fyra nya laddstolpar och därmed totalt åtta platser i Anebys tätort där du kan ladda din elbil. "Vi är glad att kunna erbjuda allmänheten möjlighet att ladda sin el- eller elhybridbil" säger Michael Wirestam, samhällsbyggnadschef i Aneby kommun.
"Vi tyckte att det kändes viktigt att kunna erbjuda möjligheten till laddning även i Aneby. Det var därför vi sökte bidrag från Naturvårdsverket inom det så kallade Klimatklivet, vilket gav oss medel för att kunna genomföra projektet."

Det är viktigt att poängtera att de här åtta parkeringsplatserna numera är laddplatser. Det är alltså bara tillåtet att ställa sin bil på en sådan plats när den ska laddas - annars är parkering förbjuden. 

"Vi arbetar just nu med att ordna till skyltningen på platserna. Nya lokala trafikföreskrifter har tagits fram och de börjar gälla från och med 1 april 2017", berättar Michael Wirestam.  "I slutet av april inviger vi laddstolparna och då kommer besökare att kunna provköra en elbil. Mer information kommer om detta inom kort."

Laddplatser finns nu på Fredstorget, västra sidan om resecentrum, vid Träningsverket på Furulid samt vid Gula Villan, kommunhuset.

Publicerad 2017-03-17
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]