Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Regionbuss linje 123 läggs ner i december
Huvudmeny

Regionbuss linje 123 läggs ner i december

Länstrafiken har meddelat att på grund av ett väldigt lågt resande kommer sex regionbusslinjer att dras in från och med tidtabellskiftet i december 2017. Merparten av de resenärer som idag reser med linjerna är skolelever och ungdomar.

”För Aneby kommuns del är det linje 123 av de linjer som läggs ner som direkt berör kommunen. Linjen går mellan Huskvarna via Lekeryd, Vireda och Hullaryd” berättar Michael Wirestam, samhällsbyggnadschef i kommunen. ”Det är naturligtvis oerhört tråkigt när linjer dras in då det självklart drabbar ett antal resenärer. Det är inte önskvärt. Samtidigt får man ha förståelse för länstrafikens beslut som hänger samman med det ekonomiska underskott som länstrafiken går mot i år. Ekonomin måste gå ihop och då blir det naturligt att lågt trafikerade linjer i första hand får styrka på foten” fortsätter Michael Wirestam.

Under två veckor i början av september i år var antalet påstigande på linje 123 vid hållplatser i Aneby kommun i genomsnitt 2,3 personer per dag (påstigande på morgonturen från Hullaryd mot Huskvarna). Linje 123 går som vanligt enligt tidtabell till och med 9 december 2017. Därefter dras linjen in.

Utöver de sex regionbusslinjer som dras in görs mindre justeringar i tidtabellen inför tidtabellskiftet i december. Kommande tidtabeller kommer att offentliggöras på länstrafikens webbsida, www.jlt.se, inom kort.

Publicerad 2017-10-02
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]