Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Tre miljoner till idésluss ska fånga upp goda idéer hos kommunens medarbetare
Huvudmeny

Tre miljoner till idésluss ska fånga upp goda idéer hos kommunens medarbetare

Aneby kommun har, tillsammans med Tranås, Kinda och Ydre kommuner erhållit tre miljoner kronor för att starta en idésluss som ska skapa innovativ samverkan och ta tillvara medarbetares och politikers idéer.

Det är Vinnova (ett statligt verk för innovationssystem) som står bakom satsningen på idéslussar i kommuner, där idéer från medarbetare ska tas tillvara och bli till innovativa lösningar som utvecklar den egna verksamheten. Det handlar om tolv projekt i 57 kommuner runt om i landet. Tillsammans med Tranås, Ydre och Kinda får Aneby kommun tre miljoner kronor, fördelat på tre år, till sitt projekt som kan utveckla och förbättra de kommunala verksamheterna.

- Vi får verkligen en bra möjlighet av Vinnova att starta den här idéslussen, säger projektledare Daniel Johansson och tillägger:

- Vi vet sedan förstudien i våras att det saknas system för att ta tillvara på idéer från medarbetare och politiker.

En arbetsgrupp med tjänstemän och en styrgrupp med politiker finns redan på plats och från och med den 1 januari 2017 kommer projektet att rulla igång.

- Det första vi ska göra är att rekrytera en idécoach som får uppdraget att fånga upp innovationer och coacha medarbetare till att göra verklighet av sina idéer.

Daniel Johansson är inte helt överraskad över att ansökan blev beviljad. Enligt honom sticker detta projekt ut på flera sätt.

- Dels är vi små kommuner som tillhör olika regioner, dels är denna ansökan väl förankrad hos våra politiker, vilket Vinnova framhöll som positivt i sin motivering. Men det är klart, lite spänd är man alltid när man går och väntar på ett sådant här beslut.

Daniel Johansson kommer att behålla rollen som projektledare under de tre åren och hans förhoppning är att idéslussen kommer att bli permanent.

- Målsättningen är att detta blir ett naturligt sätt att arbeta. Att medarbetare vet vart de ska vända sig med sina idéer om innovationer.

Publicerad 2016-11-08
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]