Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Utsättning av röding i sjön Ören
Huvudmeny

Utsättning av röding i sjön Ören

Nu är rödingen på plats i sjön Ören, genom ett gemensamt projekt där huvudfokus varit att se till att beståndet av just röding finns kvar. Aneby kommun har bidragit till projektet tillsammans med fler finansiärer.

Utsättningen är resultatet av det projekt som Länsstyrelsen i Jönköpings län, Örens fiskevårdsområdesförening och Källefalls fiskodling tillsammans arbetat med. Detta för att bevara beståndet av storröding i sjön Ören och förhindra alltför stor minskning eller total kollaps av fisken.

Projektet har varit möjligt att genomföra tack vare bidrag via Jönköpings- och Aneby kommuner, Länsstyrelsen, Örens fiskevårdsområdesförening, Aneby Rotaryklubb och Jönköping Energi.

- Detta är ett projekt som fiskevårdsområdesföreningen satsat helhjärtat på både i form av nedlagd tid samt ekonomiska medel säger Anders Boheman, ordförande i Örens fiskevårdsområdesförening.

Vill du läsa mer om projektet kan du göra det på följande länk nedan:

http://www.lansstyrelsen.se/Jonkoping/Sv/nyheter/2018/Sidor/Rödingen-i-sjön-Ören-räddas-genom-omfattande-projekt!.aspx?keyword=röding

 

Publicerad 2018-04-27
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]