Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Utveckling av ridanläggningen i Aneby
Huvudmeny

Utveckling av ridanläggningen i Aneby

Igår bestämde Anebys kommunstyrelse för att godkänna Anebyortens Ridklubbs önskemål om att få pengar till att iordningställa ett parkeringsutrymme och att riva "Lilla Stallet". Stallet, som är utdömt och som klubben anser vara dåligt placerat, ska ersättas av en förstorad framridningsbana (en uppvärmningsbana för hästarna) och den nya parkeringen kommer kunna ha plats för 100 bilar. 

Johan Hjertberg, som är ordförande i ridklubben, berättar: "Vi är tacksamma för att kommunen har äskat de här pengarna till oss. Det här kommer att ändra på framtiden". Just framtiden har Johan stora planer för: "Detta ger oss möjligheten för klubben att gå från lokal och regional status till nationell", förklarar han.

Vid sidan av kommunens satsningar har ridklubben egna initiativ på gång. De vill införskaffa så kallad "fibersand", vilket ger en speciellt stuns i banan, och är eftertraktat av professionella ryttare. "Kan vi skaffa fibersand så kan OS-ryttare tänkas kunna komma hit", berättar Johan. "Älmhult är den enda platsen i Småland som har denna typen av sand sedan tidigare och det ligger ju en bra bit söderut".

Rättelse (24/08/16). Det som är speciellt med fibersanden i detta fall är att den kommer att vara utomhus, vilket i så fall skulle vara unikt för Aneby och Älmhult.

Publicerad 2016-08-23
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]