Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Var med och håll Aneby rent i vår!
Huvudmeny

Var med och håll Aneby rent i vår!

Logotyp för Vi håller Aneby rent

Aneby kommun deltar i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2015 deltog 804 570 hjältar runt om i landet!

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/2016. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. I Aneby kommer vi distribuera materialet under vecka 15. Deltagare får material genom att hämta ut det i kommunhusets reception. Till skolor och förskolor levererar tekniska enheten ut materialet.

Glöm inte anmäla dig i tid

Anmälan ska vara inne senast 2016-03-29 för att ni ska få gratismaterial. Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk eventuellt till återvinningscentralen på Kretsloppsgården om möjlighet finns. Skolor och förskolor lämnar insamlat skräp vid sina ordinarie sophanteringsplatser.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

För mer information kontakta

Gruppledare på Tekniska enheten
Madeleine Bengtsson tel 0380-466 19
madeleine.bengtsson@aneby.se

Publicerad 2016-02-12
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]