Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Nyheter » Vi firar Esther-dagen
Huvudmeny

Vi firar Esther-dagen

Esther-bakelsen

I dag den 31 mars, Esters namnsdag, firar vi Esther-dagen. Dagen är till för att uppmärksamma att alla inom vården och omsorgen jobbar tillsammans för Esthers bästa. "Esther" är en symbolisk patient med komplexa vårdbehov som kräver integrerad vård och samordning mellan sjukhus, primärvård, hemvård och omsorg. Det är självklart att brukaren, patienten är aktiva deltagare i nätverket.

Esters namnsdag firas på Antuna, Kortis, Rosenborg och Hemtjänst med olika aktiviteter. I dag har de lagt extra ”krydda ”på Esthers namnsdag: 

* Från Furulidsköket kommer Esthers kycklingrätt och Esthers bakelse till alla Estrar (Esther är den person som behöver vård och omsorg från mer än en vårdgivare) i hemtjänsten, särskild boende och demens boende.
* Balans, träning till pensionärer i hemtjänsten
* Aktiverings förmiddag på Antuna och Rosenborg med  tipspromenad både ute och inne, fika i solen, bowling, fiaspel och någon fick lite handmanikyr. 
* Fin dukning på Antuna.

I Aneby pågår firande under hela mars månaden med aktiviteterna /samarbete dagdemens och fritids barn, dans timmar med demensavdelning och dagdemens.

Esthers nätverk bygger på samverkan mellan kommunerna, vårdcentralerna och sjukhusen i Jönköpings län. Det gemensamma målet är att göra Esthers vardag så bra som möjligt. I nätverket finns Esther själv, ofta hennes närstående och alla de medarbetare som möter Esther inom vården och omsorgen. Esthercoacher finns som ett stöd i förbättringsarbetet. För att säkerställa personcentrerad vård uppmuntras patient/brukarinvolvering i allt förbättringsarbete och en enkel och ständigt återkommande fråga används: ”Vad är bäst för Esther?"

Publicerad 2016-03-31
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]