Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Omsorg och stöd » Boende » Druvan, trygghetsboende
Huvudmeny

Druvan, trygghetsboende

Besöksadress: Österlånggatan 37. Druvans trygghetsboende är en boendeform som inrättats för att tillgodose äldres behov av ett tryggt boende med tillgång till viss service utan biståndsbeslut.

Här finns enrums- och tvårumslägenheter. Samtliga lägenheter har kök och handikappanpassad toalett med dusch. Tillgång till tvättstuga finns på båda planen, men egen tvättmaskin kan installeras i badrummet till en mindre kostnad. Till varje lägenhet hör ett förrådsutrymme i källarplanet. Det finns även en innergård.

Gemensamhetsutrymme

På trygghetsboendet har en så kallad gemensamhetslägenhet 22:an anordnats. Här finns det möjlighet att fika, läsa tidning, spela spel, se på tv eller bara umgås.

Fräscha lägenheter

Det finns 29 stycken lägenheter på Trygghetsboendet Druvan, varav 12 stycken är ettor och 17 stycken är tvåor. I lägenheterna finns badrum, kök, vardagsrum samt balkong eller uteplats, och samtliga är anpassade för användning av rollatorer och rullstolar. Gemensam tvättstuga finns, men också möjlighet att få en tvättmaskin installerad i lägenheten mot en mindre månadskostnad.

Hur blir det med maten?

Finns det restaurang på trygghetsboendet?
-Det finns möjlighet att äta gemensam lunch i Druvans matsal.

Vem kan flytta till ett trygghetsboende?

-Alla som känner sig otrygga, ensamma i sitt vanliga boende eller känner behov av stöd i sin dagliga livsföring kan ansöka. Åldersgränsen för att kunna flytta in är 60 år. Du kontaktar Aneby Bostäder (Tel. 0380-450 00) för mer information kring lediga lägenheter samt om du vill ställa dig i kö.

Behövs det ett biståndsbeslut?

-Nej, du avgör själv om du vill ställa dig i kö. Kontakta Aneby Bostäder (Tel. 0380-450 00) för mer information kring lediga lägenheter samt om du vill ställa dig i kö.

Blankett för ansökan till Trygghetsboende finns att hämta här

Vilken typ av hjälp/service finns på trygghetsboendet?

Du har möjlighet att äta lunch tillsammans med andra i matsalen. Övriga insatser, exempelvis trygghetslarm och städ, söker du hos kommunens Myndighetsenheten | Biståndshandläggning

Senast kontrollerad: 2016-12-06.

Kvalitetsdeklaration särskilt boende

Blankettlager Sociala avdelningen
Personal Sociala avdelningen
Politiker Sociala utskottet
Matsedel servicehusen
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]