Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Omsorg och stöd » Demensvård
Huvudmeny

Demensvård

Vid minnessvikt så gör vårdcentralens läkare en utredning. Minnessvikt kan bero på andra tillstånd än att det behöver vara en demenssjukdom. Det är därför viktigt med en utredning för att utesluta andra tillstånd eller sjukdomar. Om det visar sig att personen som utreds för minnessvikt har en demenssjukdom så har kommunen olika stöd att erbjuda. Personen med demenssjukdom eller deras anhöriga tar kontakt med kommunens biståndshandläggare som inleder en utredning och gör en bedömning av behovet av stöd och kan ge bistånd till hjälp. Ett bistånd inom demensvård kan exempelvis omfatta dagdemensavdelning, avlastning för anhörig/närstående i form av korttidsplats för den med demenssjukdom eller avlösning i hemmet.  Bistånd kan också vara en ansökan till hemtjänst eller en plats på ett särskilt boende.

Kommunen har en demenssjuksköterska som kan erbjuda samtalsstöd, utbildning och handledning till anhöriga och stöd till personer med demenssjukdom. För kontakt med kommunens demenssjuksköterska maila; berit.ram@aneby.se eller ring 0380-46 546 på telefontid tisdag, onsdag och torsdag klockan 11.00–12.00. 

Senast kontrollerad: 2017-02-07.

Rosenborg

Besöksadress: Vattengatan 1. Gruppboende för personer med demenssjukdom. Rosenborg ligger i anslutning till Antuna servicehus. 

Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]