Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Omsorg och stöd » Nyanlända - Integration  » Stort intresse att vara värdfamilj till nyanlända
Huvudmeny
Färgglada klädnypor på rad

Stort intresse att vara värdfamilj till nyanlända

Händer

Gensvaret bland Anebyborna var stort när Studieförbundet Vuxenskolan och Aneby kommun informerade om vad det innebär att vara värdfamilj i Gula villan i mitten av april. I dagsläget är det ett 20-tal och familjer som visat intresse.

Tidigare erfarenheter 

Det är många Anebybor som känner till hur det fungerar och vad det innebär att vara vän- eller värdfamilj. Tidigare erfarenheter från början av 90-talet då man tog emot nyanlända eritreaner och bosnier lever kvar konstaterade man under kvällen. Maja Lindov flyktinghandläggare i Aneby kommun instämmer hon är själv en utav de som under 90-talet anlände till Aneby som flykting från Bosnien.

- Det ställs inga krav på den som vill bli vän/värdfamilj, men det kan innebära livslång vänskap menar Maja som är den som hjälper till att matcha ihop intresserade med nyanlända. 

Vad innebär det att vara värdfamilj?

Som värd fungerar man lite som en guide i samhället, man finns tillhands för att svara på frågor och hjälpa till med tillsynes enkla uppgifter som till exempel kan vara att visa hur bankomatkortet fungerar eller följa med som stöd vid kontakt med arbetsförmedling eller andra myndigheter. 

Anmäl ditt intresse

Är du intresserad av att finnas tillhands som en vän till nyanlända anmäler du dig enklast genom att fylla i blanketten nedan. Efter hur man svarat på frågorna matchas man ihop med den person eller familj som passar bäst tillsammans med dina/era och eventuell familjs intressen.

 Intresseanmälan vän-värdfamilj (0,05 MB)

Ansökan lämnar du sedan in i kommunhusets reception eller skickar den till Aneby kommun, Box 53, 578 32 Aneby,  Har du frågor kontakta  Maja Lindov  

Senast kontrollerad: 2015-08-12.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]