Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Omsorg och stöd » Pluspolare - ett regionskort
Huvudmeny

Pluspolare - ett regionskort

Pluspolarekortet

Pluspolarekortet är en möjlighet för dig som har någon form av funktionsnedsättning, att på enklare och roligare sätt, ta del av olika evenemang och verksamheter inom fritid och kultur.

Med Pluspolarkortet får man ta med sig en "Pluspolare" som extra stöd och hjälp - det kan exempelvis vara en kompis eller assistent. Pluspolaren följer med utan att betala entréavgift på till exempel idrottsevenemang, konserter eller teater med mera, medan du själv betalar ordinarie pris.

  • Grundläggande är att du inte kan besöka evenemang och verksamheter utan stödperson, på grund av din funktionsnedsättning.
  • Pluspolarkortet är ett fritidskort att användas under din fritid. 
  • Pluspolarekortet är kostnadsfritt och gäller under fem år.
  • Pluspolarkortet är personligt och gäller för unika besök, inte för grupper.
  • En del evenemang och verksamheter kan ha begränsat antal platser som behöver förbokas.
  • Pluspolarkortet ger dig inte förtur.

Gäller i flera kommuner

Pluspolarekortet

Pluspolarkortet är ett initiativ från Kultur- och fritidsförvaltningarna i Regionen Jönköping. Från och med 1 januari 2016 är kortet regionalt och gäller i Region Jönköpings län, Jönköping, Nässjö, Eksjö, Värnamo, Vaggeryd, Gislaved, Gnosjö, Tranås, Aneby, Habo, Mullsjö, Sävsjö och Vetlanda. Pluspolararrangörerna på dessa orter välkomnar alla som har ett Pluspolarkortet, oavsett var i regionen du är skriven. Länkar till respektive kommun finns längst ned på sidan.

Allas rätt till bra fritid

Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar aktivt med att underlätta för dig som har någon funktionsnedsättning. Vi har ett gott och nära samarbete med föreningar och organisationer. Många av föreningarna har verksamheter som kan passa personer med funktionsnedsättning. Kultur- och fritidsförvaltningen har som ansvar att samtliga kommuninvånare ska ha rätt till en bra fritid och man ska uppleva att man har goda möjligheter till detta. Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar aktivt med att skapa vitalt kulturliv och en god miljö för alla människor i hela kommunen.

Här gäller Pluspolarkortet

De arrangörer och verksamheter som anmält sig för Pluspolarkortet i Aneby kommun listas här på webben. Alla deltagande arrangörer får en dekal att sätta på entrén. För övriga kommuner i regionen, se länkar till respektive hemsida.

Ansökan

Ansök om Pluspolarekort genom ansökningsformuläret i blankettlagret. Länken till blankettlagret hittar du till höger. 

Vill du ansluta dig som förening eller verksamhet?

Kontakta Sören Carlsson

Här gäller ditt Pluspolarekort i Aneby kommun 

Senast kontrollerad: 2017-03-07.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]