Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Uppleva och göra » Turism  » Göra » Cykla och vandra
Huvudmeny

Cykla och vandra

Snöra på vandringsskorna eller starta upptäcktsresan från cykelsadeln. Aneby har en varierad natur med allt från storskog till ängar och vackra sjöstränder.

Senast kontrollerad: 2018-02-07.

Anebyleden - 78 km vandringsled

Anebyleden

Anebyleden är en del av Smålandsleden och sträcker sig genom hela Aneby kommun. Leden är cirka 78 km lång och bjuder på många smultronställen med varierande landskap.

Svartåleden - promenadstråk genom Aneby

svartåleden

Svartåleden följer Svartåns stränder genom småstadsbebyggelse och grönområden. Turen bjuder på lokalhistoria och naturmiljöer formade under tusentals år och nya miljöer förädlade av människohänder.

Stalpet - Målsånnaleden

stalpet målsånna

Leden som är cirka 16 kilometer lång går på gång-och cykelvägar inne i centrum, samt i huvudsak på skogsvägar och större stigar.

Elljus- och motionsspår

Elljus- och motionsspår

Vid SOK Anebys klubbstuga Tallbacken på Furulidsområdet i Aneby finns ett 3 km långt elljusspår samt motionsspår på 2,5 km, 5 km och 10 km och MTB-spår på 18 km.

Ralången runt 25 km cykling

ralången runt

En tur runt Ralången bjuder på natur- och kulturupplevelser av skiftande slag. Cykelturen är ca 25 kilometer lång, men med allt det som Ralången runt erbjuder, måste du räkna med att ha gott om tid. Turen går på belagd väg, med undantag för sträckan mellan Gåseryd och Marbäcks kyrka.

Åsens by - Kulturreservat

åsens by

Välkommen till Åsens by, som visar hur en småländsk by kunde se ut kring sekelskiftet 1900. Sommaren på Åsens by, erbjuder många aktiviteter som passar både barn och vuxna. Inne i byn finns Kaffestugan med mat o fika från lokala producenter, utställningar, Handelsboden, våra lantrasdjur m.m.

Promenera vid Anebysjön

Flytbryggan vid Anebysjön

Anebysjön ligger tätortsnära i söder och angränsar i dag till kommunens äldsta delar (Aneby gård) och södra industriområdet. Genom sjön passerar Svartån på sin väg norrut. Fram till Anebysjön finns idag promenadvägar anlagda som förbinder den med tätorten. Ett fågeltorn är uppfört i nordöstra delen av sjön som ett led i tidigare LONA-satsning 2006-2009.

Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]