Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Vår kommun » Flytta till Aneby » Fritid och kultur
Huvudmeny

Fritid och kultur

Att ha en aktiv fritid i Aneby är inga problem, det kan snarare vara svårt att välja. I kommunen finns ett stort antal föreningar inom många olika intresseområden och som är verksamma både i centralorten och ute på landsbygden. Skulle du sakna något finns möjligheterna ändå ”runt hörnet”. Närheten till till exempel Jönköping gör det möjligt att ta del av större regionala kultursatsningar.

Engagemang och drivkraft

En mycket stor del av fritids- och kulturutbudet är ett resultat av invånarnas engagemang, drivkraft och vilja att både förvalta och utveckla nya områden som berikar fritiden.

I centralorten Aneby finns kommunens bibliotek. I en vacker och inspirerande miljö kan du låna böcker, musik, film, läsa tidningar, sitta vid datorn eller ta del av programverksamheten.

Aneby konserthus

Aneby Konserthus, inspirerat av antikens tempel och det tredje konserthuset som uppfördes i Sverige, inrymmer kommunens biograf, men är också spelplats för både lokala förmågor och etablerade artister. I Aneby finns en av landets äldsta och mest aktiva jazzklubbar, med ett årligt program som lockar publik från hela länet. Gunhild Carling är en av de artister som regelbundet återkommer och som stortrivs på scenen i det anrika konserthuset.

Koncentrerat på Furulid

Fotboll, orientering, skidor, tennis, beachvolleyboll och golf är bara några av de sportaktiviteter som Anebyborna kan ägna sig åt. På Furulidsområdet erbjuds en rad sportaktiviteter inom ett mycket koncentrerat område med fotbollsplaner, elljusspår, motionsspår, gym, simhall, tennisbanor, beachvolleybollplaner och planer för spontanidrott.

Anebys fantastiska natur inbjuder också till upplevelser. Alldeles inpå knuten och med kläder efter väderlek som enda insats.

Senast kontrollerad: 2016-05-13.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]