Translate

Choose language in the menu to the right. Use Google to translate the web site.

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Startsidan » Vår kommun » Flytta till Aneby » Skola
Huvudmeny

Skola

I Aneby vill vi arbeta under mottot ”Lära hela livet”. Från förskolan till högstadiet lägger vi grunden för ett livslångt lärande och erbjuder verksamhet i både centralorten och de mindre orterna på landsbygden.

Skola

Aneby kommun samverkar med höglandskommunerna Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Vetlanda och Tranås kring gymnasieskolan och ungdomarna har möjligheter att välja från ett stort utbud av program. Kommunikationer till grannkommunerna för studier är goda. Att börja gymnasiet är spännande och resorna kompenseras av att få ta del av nya miljöer, nya vänner och nya upplevelser.

Kommunens kulturskola engagerar var tredje elev i grundskolan. Den professionella undervisningen är säkert ett av skälen, men också möjligheterna att få medverka i olika konserter och evenemang. Kulturskolan är till stor glädje för hela kommunen och en självklar del i vårt kulturliv.

Som vuxen finns möjligheter att delta i den kommunala vuxenutbildningen både på hemmaplan och i grannkommunerna. Anebys geografiska läge gör det också lätt att ta sig till högskolorna både i och utanför länet. Delar av kursutbudet på Högskolan Höglandet erbjuds även lokalt i Aneby.

Läs mer om Barn och utbildning i Aneby!

Översiktskarta grundskola, förskola och fritidshem
Senast kontrollerad: 2016-06-01.
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskartan[3] Sök[4] Sidans innehåll[S]