Erik Linnå ny räddningschef i Aneby kommun

Logo, Räddningstjänsten Aneby

Efter rekryteringsprocess är det nu klart att Erik Linnå kommer att tillträda som ny räddningschef i Aneby kommun när Bo Christensson går i pension i slutet av mars 2020.

Erik Linnå arbetar för närvarande i Nässjö som brandingenjör och insatsledare vid Höglandets räddningstjänstförbund. Eriks första arbetsdag i kommunen blir måndag 23 mars.

– Vi är glada och nöjda över att få Erik till vår organisation. Erik är välutbildad, duktig och driven kommenterar Michael Wirestam, samhällsbyggnadschef i Aneby kommun. Bo Christensson har gjort ett bra arbete och tillfört mycket till räddningstjänsten. Vi är övertygade om att Erik kommer att ta vid på ett bra sätt och att Erik tillsammans med Tobias Arvåsen, ställföreträdande räddningschef, och övriga medarbetare kommer att utveckla räddningstjänsten vidare.

Totalt sökte åtta personer tjänsten som räddningschef. Rekryteringsprocessen utmynnade i två bra slutkandidater med mycket goda referenser. Genom valet av Erik Linnå som ny räddningschef har kommunen och räddningstjänsten för första gången en utbildad brandingenjör i organisationen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 november 2019