Kommunens arbete med information kring Coronaviruset, Covid-19

Bokstaven i mot en blåtonad bakgrund med folksamling

Aneby kommun följer händelseutvecklingen kring Coronaviruset (Covid-19) och tar löpande del av Folkhälsomyndighetens rapportering, råd och riktlinjer.

Kommunen har bildat en lokal ISF-grupp (inriktnings- och samordningsfunktion). Aneby kommun deltar även i länets ISF-grupp. Förberedelsearbete pågår och kommunens verksamheter arbetar löpande med att se över sina handlingsplaner och bemanningslistor. I dagsläget finns ingen påverkan på kommunens verksamheter. Kommunens förskolor och skolor håller öppet som vanligt.

Personer som återvänder hem efter att ha vistats i de riskområden som pekats ut och som uppvisar symtom ska kontakta sjukvården genom att ringa till 1177 (Vårdguiden).

Har du frågor om coronaviruset (covid-19) kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Mer information finns på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där man samlat de vanligaste frågorna och svaren om coronaviruset.

Länk till kommunens sida med samlad information kring vårt arbete med Coronaviruset Covid-19 (sidan uppdateras löpande)

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 mars 2020