Kronprinsessparet i digitalt samtal med kommunstyrelsens ordförande

Beata och kronprinsessparet.

I dag, den 5 maj 2021 träffade kommunstyrelsens ordförande Beata Allen kronprinsessan Victoria och prins Daniel via ett digitalt videomöte. Samtalet handlade om pandemins påverkan i Aneby kommun.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel träffar just nu landets kommunstyrelseordförande för att informera sig om pandemiläget i kommunerna. Idag blev kommunstyrelsens ordförande Beata Allen uppringd av kronprinsessparet. De hade bjudit in till ett videomöte för att få veta mer om Aneby kommuns utmaningar och insatser under året som gått.

Samtalet handlade främst om hur Aneby kommun hanterar coronapandemin och hur den påverkar kommunen. Pandemin stod i fokus men även det starka näringslivet och integrationen var exempel på ämnen som avhandlades. Det handlade också om kommunens starka näringsliv, arbetsmarknad och tillväxt. Föreningarnas och företagens betydelse för sammanhållningen och gemenskap lyftes. Samtalet handlade också om de utmaningar som finns när det gäller livsstil, utanförskap och arbetslöshet.

Det är ett imponerade och värdefullt engagemang från kronprinsessparet att ta sig tid att lyssna och samtala med oss på lokal nivå. Vi hade ett väldigt trevligt samtal och kornprinsessparet visade stort intresse för både näringsliv och folkhälsa, säger Beata Allen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 maj 2021