Nu lanseras Välfärdsguiden!

Välfärdsguiden

Välfärdsguiden

Välfärdsguiden är en smart, tillgänglig och digital tjänst som guidar dig genom välfärdssystemet.

Välfärdsguiden är till för alla - för dig som söker stöd, för anhöriga och för personal på myndigheter. Här finns samlad kunskap och tips om insatser som leder till självständighet, egen försörjning, god hälsa och balans i livet.Här kan du söka efter vägval och få förslag på vad som kan passa dig. Du får en bra helhetsbild och insyn i olika former av stöd.

Du kan hitta information och kontaktuppgifter till olika vägval. Dessutom kan du få svar på vanliga frågor och läsa om andra som varit i liknande situation.

Samordningsförbundet Centrala Östergötland (SCÖ) driver och står som garant för Välfärdsguiden, i samarbete med de samordningsförbund som är medlemmar i guiden.

Höglandets samordningsförbund ansvarar för information om insatser i Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda kommuner samt Region Jönköpings län.

Samordningsförbunden ansvarar för att samordna arbetslivsinriktade rehabiliteringsinsatser och det är kommunerna, regionen, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan som tillsammans driver förbundet.

Om du har frågor eller om du vill tipsa om ett vägval som inte finns med i Välfärdsguiden så kan du kontakta Höglandets samordningsförbund.

Kajsa Hallmans, förbundschef

  • 076-723 31 17

Du kan också läsa mer om samordningsförbundet och de insatser som förbundet finansierar på hemsidan www.finsamjonkopingslan.se Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 maj 2023