Borgerlig vigsel

Borgerlig vigsel är en ceremoni utan religiösa inslag och vigseln förrättas av en person som är utsedd av Länsstyrelsen. Alla som vill kan välja en borgerlig vigsel och vigseln är kostnadsfri. 

Ansök om hinderprövning innan vigsel

Innan vigseln måste du ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Ansöker gör ni genom att fylla i en blankett som ni skickar in till Skatteverket. Det är viktigt att ni lämnar in er ansökan i god tid före vigseln.

Vittnen måste närvara

Två vittnen ska vara närvarande under vigseln. Lägsta ålder för vittnen är 15 år. Har du ingen möjlighet att ordna egna vittnen brukar några av kommunhusets tjänstemän ställa upp.

Kommunhuset eller egen vald plats

Den borgerliga vigseln sker ofta i Kommunhuset i Aneby, eller på annan plats som du själv väljer. Vigselförrättaren försöker så långt det är möjligt att tillgodose dina önskemål!

Borgerliga vigselförrättare i Aneby kommun

I Aneby kommun finns två borgerliga vigselförrättare, Irene och Ola. Det är till vigselförättaren du är välkommen att vända dig för att boka din vigsel eller om du har frågor.

Aneby kommun

Barn- och utbildningsavdelningen, kommunledningen, kommunserviceavdelningen, samhällsbyggnadsavdelningen och sociala avdelningen.

Besöksadress

Storgatan 48

578 22 Aneby

Postadress

Box 53 | 578 22 Aneby

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 december 2023