Toppbild

Biblioteket

Tisdagen den 25/1 kl 10-12:15 är bibliotekets personal på utbildning och vi har dörrarna öppna för självservice. Därefter är vi på plats som vanligt.

Brukarundersökning om öppettider på Aneby bibliotek

Snart kommer vi igång med vårt nya meröppet-system. Därför vill vi nu veta vad våra besökare har för önskemål gällande öppettider och när ni helst önskar att personalen ska finnas på plats. Hjälp oss genom att svara på några korta frågor:
Brukarundersökning för biblioteket - Aneby kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till Aneby bibliotek

Meröppet ur funktion

Vårt Meröppetsystem är ur funktion och installationen av det nya systemet har påbörjats. Vi inväntar fortfarande några delar som haft försenad leverans och gör allt vi kan för att systemet ska vara installerat och uppstartat så fort det bara är möjligt.

Biblioteket är öppet:

Måndag klockan 14-19
Tisdag-torsdag klockan 10-16
Fredag klockan 10-14

Telefon och e-post besvaras under följande tider:

Måndag klockan 14-19, tisdag-torsdag klockan 10-16, fredag klockan 10-14.

Vill du vara säker på att få hjälp av personalen vid ditt besök?

Möjligheten för tidsbokning finns fortfarande tillgänglig. Ring eller maila oss innan du kommer hit. Vid ev sjukdom kan vi tvingas stänga med kort varsel. Följ oss på facebook för att hålla dig uppdaterad!

Du kan nå oss på telefon 0380-462 45 och e-post biblioteket@aneby.se. Kontakta oss gärna med frågor och funderingar så hjälper vi er!

Så här besöker du biblioteket för att undvika smittspridning av Covid-19

 • Boka tid för besök i klass, förskola eller andra grupper! För att undvika trängsel och för att kunna ge bästa möjliga service önskar vi att ni kontaktar oss och bokar en tid för ert gruppbesök.
 • Har du ett viktigt ärende? Ring eller maila
  oss så bokar vi tid för personlig service.
 • Vi erbjuder hemleverans till riskgrupper.
 • Behöver du hjälp vid besöket? Ring eller maila oss!
 • Håll avstånd till andra besökare.

Hemleverans av böcker

För dig som sitter i karantän eller tillhör riskgrupper och inte kan ta dig till biblioteket på egen hand, levererar vi nu böcker direkt hem till dig. Till att börja med gäller detta i centralorten Aneby. Det går också fint att skicka en släkting eller vän som kan hämta din beställning på biblioteket. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. För dig som händelsevis inte vet riktigt vad du vill läsa kan vi även packa en kasse med ett par böcker som vi tror ska passa om du berättar vad du tycker om. För allas säkerhet lämnas leveransen vid ytterdörren. Vi återlämnar gärna även de böcker du redan lånat.

Det går också bra att få böckerna utlämnade för upphämtning utanför biblioteket om du helst avstår i från gå in i lokalen eller saknar meröppet.

Välkommen med din beställning via telefon eller e-post. Uppge ditt personnummer eller lånekortsnummer vid beställningen.

Digitala tjänster

Vi vill påminna om att du enkelt kan låna om dina böcker hemifrån via vår bibliotekskatalog. Här kan du också reservera de böcker du önskar. Då plockar personalen fram dem och placerar dem i reservationshyllan åt dig för snabb och enkel avhämtning. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. Du har också alltid tillgång till bibliotekets digitala tjänster: e-böcker, ljudböcker och film.

Betala

Nästan allt på biblioteket är gratis, men eventuella avgifter vid försening och fjärrlån samt kopior betalar du enkelt i samband med ett besök på biblioteket. Vi tar både kontanter och kort.

Du kan också välja att betala med swish, både på biblioteket och hemifrån. Numret är 123 001 95 21. Märk betalningen med vad det gäller, som försening, fjärrlån, kopior etc. Tänk bara på att det kan dröja lite innan vi tar bort skulden från ditt konto, om vi inte är på plats när du swishar, eftersom vi får kännedom om betalningen i efterhand.

Vill du ha nyheter och information via e-post från Aneby bibliotek?

Är intresserad av att få andra e-postutskick än till exempel övertidvarningar och reservationsmeddelande från Aneby bibliotek? Då kan du aktivera den funktionen genom att klicka på länken nedan. Klicka dig sedan vidare till "Mina uppgifter". Scrolla ner till "Meddelanden" och klicka på "Visa". Bocka i rutan för "Allmänna utskick". Gå även in på din "Användarprofil" och kontrollera att dina uppgifter och din e-post är uppdaterade.

Följer du Aneby bibliotek på Facebook?

Gilla oss gärna på Facebook så får du aktuell information, nyheter och boktips från oss på bibblan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 januari 2022

Kontakt

 • Aneby bibliotek

  0380-46245

  biblioteket@aneby.se

  Besöksadress

  Köpmansgatan 2 | 578 32 Aneby

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby

  Meröppet ur funktion- nytt system installeras och startas upp så snart det är möjligt.


  Biblioteket är öppet:
  Måndag kl 14-19, tisdag-torsdag kl 10-16,
  fredag kl 10-14

  Kontakta oss via telefon och e-post:
  Måndag kl 14-19, tisdag-torsdag kl 10-16, fredag kl 10-14

  Swishnummer för betalning: 123 001 95 21