Toppbild

Biblioteket

Välkommen till Aneby bibliotek

En öppen bok med en sagovärld


 

Biblioteket stängt på grund av omfattande renovering

Biblioteket (och meröppet) är helt stängt fr.o.m. 28 november och 1-2 veckor på grund av omfattande renovering i bokhallen.
Vi lånar om dina lånade medier, så behåll dem hemma tillsvidare. Ny information kommer efterhand. 

Maila in ditt ärende till biblioteket@aneby.se, eller ring oss på 0380-46245 så hjälper vi dig så snart vi kan.

Vi svarar under våra vanliga öppettider som är:
Måndag kl 14-18
Tisdag - onsdag kl 10-17
Torsdag - fredag kl 10-14

Vi beklagar det inträffade och hoppas på förståelse.

OBS! KRUMELURDETEKTIV inställt 30/11 samt SAGOKLUBBEN 5/12.

MERÖPPET - OBS! Meröppet är stängt under renoveringen i våra lokaler

Meröppet ger dig tillgång till lokalen kl. 07-22 varje dag. Du behöver en särskild behörighet för att ditt kort ska fungera under meröppet. Välkommen in under våra öppettider för att skaffa behörighet.

Om något skulle krångla så du inte kommer in på meröppet, återkoppla gärna till personalen så att vi snabbt kan åtgärda eventuella kvarvarande problem.
Vi finns tillgängliga via telefon 0380-46245 under våra bemannade öppettider varje vardag. Det går också bra att höra av sig via e-post till biblioteket@aneby.se.

Bibliotekets bemannade öppettider:

måndag kl. 14-18
tisdag-onsdag kl. 10-17
torsdag-fredag kl. 10-14

Håll dig uppdaterad, följ oss på facebook!

På facebook kan du se vad som är aktuellt hos oss just nu! Följ oss där: Aneby bibliotek på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bok som öppnas

Hemleverans av böcker

För dig som av olika anledningar inte kan ta dig till biblioteket på egen hand, erbjuder vi hemleverans. Till att börja med gäller detta i centralorten Aneby. Det går också fint att skicka en släkting eller vän som kan hämta din beställning på biblioteket. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. För dig som händelsevis inte vet riktigt vad du vill läsa kan vi även packa en kasse med ett par böcker som vi tror ska passa om du berättar vad du tycker om. För allas säkerhet lämnas leveransen vid din ytterdörr. Vi återlämnar gärna även de böcker du redan lånat.

Det går också bra att få böckerna utlämnade för upphämtning utanför biblioteket om du helst avstår i från gå in i lokalen.

Välkommen med din beställning via telefon eller e-post. Uppge ditt personnummer eller lånekortsnummer vid beställningen.

Digitala tjänster

Vet du om att du enkelt kan låna om dina böcker hemifrån via vår bibliotekskatalog? Här kan du också reservera de böcker du önskar. Då plockar personalen fram dem och placerar dem i reservationshyllan åt dig för snabb och enkel utlåning. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. Som låntagare på Aneby bibliotek har Du också tillgång till bibliotekets digitala tjänster: e-böcker, ljudböcker och film. Fråga oss så berättar vi mer!

Nästan allt på biblioteket är gratis, men eventuella avgifter vid försening och fjärrlån samt kopior betalar du enkelt i samband med ett besök på biblioteket. Du kan betala med kontanter eller swish.

Du kan välja att betala med swish, både på biblioteket och hemifrån. Numret är 123 001 95 21. Märk betalningen med vad det gäller, som försening, fjärrlån, kopior etc. Tänk bara på att det kan dröja lite innan vi tar bort skulden från ditt konto, om vi inte är på plats när du swishar, eftersom vi får kännedom om betalningen i efterhand.

Vill du ha nyheter och information via e-post från Aneby bibliotek?

Är intresserad av att få andra e-postutskick än till exempel övertidvarningar och reservationsmeddelande från Aneby bibliotek? Då kan du aktivera den funktionen genom att klicka på länken nedan. Klicka dig sedan vidare till "Mina uppgifter". Scrolla ner till "Meddelanden" och klicka på "Visa". Bocka i rutan för "Allmänna utskick". Gå även in på din "Användarprofil" och kontrollera att dina uppgifter och din e-post är uppdaterade.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 november 2022

Kontakt

 • Aneby bibliotek

  0380-46245

  biblioteket@aneby.se

  Besöksadress

  Köpmansgatan 2 | 578 32 Aneby

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby

  Biblioteket är öppet:
  måndag kl. 14-18,
  tisdag-onsdag kl. 10-17
  torsdag-fredag kl. 10-14

  Meröppet alla dagar 07-22


  Välkommen till Aneby bibliotek för att hämta ditt nya lånekort och aktivera meröppet.


  Swishnummer för betalning: 123 001 95 21