Toppbild

Biblioteket

Välkommen till Aneby bibliotek

Biblioteket har flyttat!

Ni hittar oss i tillfälliga lokaler vid torget på Storgatan 51 A (gamla apoteket). Här finns vi till och med 26/5

MERÖPPET - OBS! Meröppet är stängt under renoveringen i våra lokaler.

Bibliotekets bemannade öppettider:

måndag kl. 14.00-18.00
tisdag-onsdag kl. 10.00-17.00
torsdag-fredag kl. 10.00-14.00

Biblioteket stängt 29/5-14/6

Vi har helt stängt 29/5-14/6 på grund av flytten tillbaka till våra gamla lokaler på Köpmansgatan 2. Vi öppnar åter den 15/6, välkomna!

Böcker du lånat ber vi dig behålla hemma tills vi kan öppna igen. Alla eventuella skulder plockas bort av oss under denna period.

Fjärrlån hämtar och återlämnar du i kommunhusets
reception under deras öppettider:
Måndag-torsdag kl. 08.00­16.00
Fredag kl. 08.00-15.00
Lunchstängt varje dag kl. 12.00-13.00

Maila in dina frågor till biblioteket@aneby.se så hjälper vi dig så snart vi kan.

Library closed

Library closed because of renovation until further
notice. We ask you to keep your borrowed books at home until we are able to open again.

Håll dig uppdaterad, följ oss på facebook!

På facebook kan du se vad som är aktuellt hos oss just nu! Följ oss där: Aneby bibliotek på facebook: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats..

Tyck till!
Var med och skapa höstprogrammet för vårt bibliotek genom att svara på en fåga i vår lilla enkät. Tack för din hjälp!
Vår enkät hittar du genom att klicka på den här länken: https://forms.office.com/e/MS9KnbE5jJ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bok som öppnas

Sök, låna och reservera i bibliotekets katalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS! Med anledning av pågående renovering i biblioteket finns ett begränsat antal böcker tillgängliga. Resten är för tillfället nerpackade. Därför kan du få vänta en längre tid på de böcker du reserverar. De böcker som finns tillgängliga reserveras som vanligt och meddelande skickas ut när de finns att hämta.


Hemleverans av böcker

För dig som av olika anledningar inte kan ta dig till biblioteket på egen hand, erbjuder vi hemleverans. Till att börja med gäller detta i centralorten Aneby. Det går också fint att skicka en släkting eller vän som kan hämta din beställning på biblioteket. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. För dig som händelsevis inte vet riktigt vad du vill läsa kan vi även packa en kasse med ett par böcker som vi tror ska passa om du berättar vad du tycker om. För allas säkerhet lämnas leveransen vid din ytterdörr. Vi återlämnar gärna även de böcker du redan lånat.

Det går också bra att få böckerna utlämnade för upphämtning utanför biblioteket om du helst avstår i från gå in i lokalen.

Välkommen med din beställning via telefon eller e-post. Uppge ditt personnummer eller lånekortsnummer vid beställningen.

Digitala tjänster

Vet du om att du enkelt kan låna om dina böcker hemifrån via vår bibliotekskatalog? Här kan du också reservera de böcker du önskar. Då plockar personalen fram dem och placerar dem i reservationshyllan åt dig för snabb och enkel utlåning. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. Som låntagare på Aneby bibliotek har Du också tillgång till bibliotekets digitala tjänster: e-böcker, ljudböcker och film. Fråga oss så berättar vi mer!

Nästan allt på biblioteket är gratis, men eventuella avgifter vid försening och fjärrlån samt kopior betalar du enkelt i samband med ett besök på biblioteket. Du kan betala med kontanter eller swish.

Du kan välja att betala med swish, både på biblioteket och hemifrån. Numret är 123 001 95 21. Märk betalningen med vad det gäller, som försening, fjärrlån, kopior etc. Tänk bara på att det kan dröja lite innan vi tar bort skulden från ditt konto, om vi inte är på plats när du swishar, eftersom vi får kännedom om betalningen i efterhand.

Vill du ha nyheter och information via e-post från Aneby bibliotek?

Är intresserad av att få andra e-postutskick än till exempel övertidvarningar och reservationsmeddelande från Aneby bibliotek? Då kan du aktivera den funktionen genom att klicka på länken nedan. Klicka dig sedan vidare till "Mina uppgifter". Scrolla ner till "Meddelanden" och klicka på "Visa". Bocka i rutan för "Allmänna utskick". Gå även in på din "Användarprofil" och kontrollera att dina uppgifter och din e-post är uppdaterade.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 maj 2023

Kontakt

 • Aneby bibliotek

  0380-46245

  biblioteket@aneby.se

  Besöksadress

  Köpmansgatan 2 | 578 32 Aneby

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby

  måndag kl. 14-18
  tisdag- onsdag kl. 10-17

  torsdag - fredag kl. 10-14


  Swishnummer för betalning: 123 001 95 21