Toppbild

Biblioteket

 

Välkommen till Aneby bibliotek

Nu kan vi erbjuda meröppet igen!

Vårt Meröppetsystem har varit ur funktion och vi har jobbat hårt för att vi ska kunna erbjuda meröppet igen. För att få tillgång till meröppet behöver du komma till biblioteket och skriva det nya meröppetavtalet samt hämta ditt nya lånekort! Välkommen!

Bibliotekets bemannade öppettider:

måndag klockan 14-18
tisdag-onsdag klockan 11-17
torsdag-fredag klockan 10-14
Meröppet alla dagar klockan 07-22

 

Håll dig uppdaterad, följ oss på facebook!

På facebook kan du se vad som är aktuellt hos oss just nu! Följ oss där: Aneby bibliotek på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan nå oss på telefon 0380-462 45 och e-post biblioteket@aneby.se. Kontakta oss gärna med frågor och funderingar så hjälper vi er!

Så här besöker du biblioteket för att undvika smittspridning av Covid-19

 • Stanna hemma om du har symtom. Besök oss när du är frisk.
 • Boka tid för besök i klass, förskola eller andra grupper! För att undvika trängsel och för att kunna ge bästa möjliga service önskar vi att ni kontaktar oss och bokar en tid för ert gruppbesök.
 • Har du ett viktigt ärende? Ring eller maila oss så bokar vi tid för personlig service.
 • Vi erbjuder hemleverans till riskgrupper.
 • Visa hänsyn och håll avstånd till andra besökare och personal.

Hemleverans av böcker

För dig som sitter i karantän eller tillhör riskgrupper och inte kan ta dig till biblioteket på egen hand, kan vi erbjuda hemleverans. Till att börja med gäller detta i centralorten Aneby. Det går också fint att skicka en släkting eller vän som kan hämta din beställning på biblioteket. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. För dig som händelsevis inte vet riktigt vad du vill läsa kan vi även packa en kasse med ett par böcker som vi tror ska passa om du berättar vad du tycker om. För allas säkerhet lämnas leveransen vid din ytterdörr. Vi återlämnar gärna även de böcker du redan lånat.

Det går också bra att få böckerna utlämnade för upphämtning utanför biblioteket om du helst avstår i från gå in i lokalen eller saknar meröppet.

Välkommen med din beställning via telefon eller e-post. Uppge ditt personnummer eller lånekortsnummer vid beställningen.

Digitala tjänster

Vi vill påminna om att du enkelt kan låna om dina böcker hemifrån via vår bibliotekskatalog. Här kan du också reservera de böcker du önskar. Då plockar personalen fram dem och placerar dem i reservationshyllan åt dig för snabb och enkel avhämtning. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. Du har också alltid tillgång till bibliotekets digitala tjänster: e-böcker, ljudböcker och film.

Betala

Nästan allt på biblioteket är gratis, men eventuella avgifter vid försening och fjärrlån samt kopior betalar du enkelt i samband med ett besök på biblioteket. Vi tar både kontanter och swish.

Du kan också välja att betala med swish, både på biblioteket och hemifrån. Numret är 123 001 95 21. Märk betalningen med vad det gäller, som försening, fjärrlån, kopior etc. Tänk bara på att det kan dröja lite innan vi tar bort skulden från ditt konto, om vi inte är på plats när du swishar, eftersom vi får kännedom om betalningen i efterhand.

Vill du ha nyheter och information via e-post från Aneby bibliotek?

Är intresserad av att få andra e-postutskick än till exempel övertidvarningar och reservationsmeddelande från Aneby bibliotek? Då kan du aktivera den funktionen genom att klicka på länken nedan. Klicka dig sedan vidare till "Mina uppgifter". Scrolla ner till "Meddelanden" och klicka på "Visa". Bocka i rutan för "Allmänna utskick". Gå även in på din "Användarprofil" och kontrollera att dina uppgifter och din e-post är uppdaterade.

Följer du Aneby bibliotek på Facebook?

Gilla oss gärna på Facebook så får du aktuell information, nyheter och boktips från oss på bibblan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 augusti 2022

Kontakt

 • Aneby bibliotek

  0380-46245

  biblioteket@aneby.se

  Besöksadress

  Köpmansgatan 2 | 578 32 Aneby

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby

  Biblioteket är öppet:
  måndag kl. 14-18,
  tisdag-onsdag kl. 11-17
  torsdag-fredag kl. 10-14

  Meröppet alla dagar 07-22

  Sommarttider 25/7-12/8, V 30-32:

  måndag kl. 14 -18
  tisdag & onsdag kl. 11 -15
  torsdag & fredag kl. 10 -14
  Meröppet alla dagar 07-22


  Nu kan vi erbjuda meröppet igen!
  Välkommen till Aneby bibliotek för att hämta ditt nya lånekort och aktivera meröppet.


  Swishnummer för betalning: 123 001 95 21