Fiska

I Aneby finns det gott om fiskemöjligheter både för den vane och den ovane fiskaren. Fiskevattnen ligger i storslagen och vacker natur. Några av våra största sjöar är Anebysjön, Ralången, Söljen och Västra Lägern.

här hittar du länkar till allt du behöver veta om fiske i Jönköpings län.

Hittafiske.se

Intresset för fritidsfiske är av betydande storlek i såväl Sverige som Jönköpings län. Faktum är att cirka 50 000 personer bosatta i Jönköpings län bedriver fritidsfiske i någon omfattning varje år.

För att förenkla för alla som vill komma ut på fiske finns nu all väsentlig information om fritidsfiske och fisketurism i Jönköpings län samlad på ett ställe. På hittafiske.se hittar du information om fiskekort, båtramper, fiske från land, båtuthyrning, fisketips och mycket mer. Informationen hålls ständigt uppdaterad och utvecklas i takt med nya kunskaper samlas in. Allt för att du ska få en fantastisk vistelse vid något av länets alla fiskevatten.

Fiskekartan.se

Det här är kartan som visar alla tillgängliga fiskevatten. Fiskekartan.se är Länsstyrelsernas register. Här kan du enkelt zooma dig in till den sjö du vill veta mera om. Genom att klicka på det markerade fiskevårdsområdet får du upp information om fiskbestånd, fiskekort och kontaktpersoner.

Köpa fiskekort via iFiske

Fiskekort finns att köpa på ett antal platser i kommunen. I första hand kan du se om iFiske säljer fiskekort för den sjö du vill fiska i. Du kan betala online och få fiskekortet via Swish, faktura, bankdosa, SMS eller kort. Besök iFiskes webbplats,

Köpa fiskekort i Aneby

I listan här under kan du se vilka mer som bland annat säljer fiskekort:

Anebysjön

Aneby turistbyrå, 0380-462 40
Målesånna, 0380-820 47

Ralången

Aneby turistbyrå, 0380-462 40
Ralingsåsgården, 0380-402 95

Söljen

Sunhults Gästgiveri, 0140-211 00

Aneby sportfiskeklubb

Du kan även bli medlem i Aneby sportfiskeklubb, vilket låter dig fiska i Anebysjön, Ralången, Rosjön samt Målqvistadammen.

Fiskeguide

Go Fishing är ett lokalt företag som erbjuder fiskeupplevelser med guide. Proffs eller nybörjare spelar ingen roll. Här kan du få en upplevelse anpassad efter din nivå och kunskap.

Sjöar att fiska i 

Bunn

En större sjö med djupare vatten. Här finns det möjlighet till fiske av gädda och aborre. Bunn har också sjökanter där man kan meta.

Målqvistadammen

Lättillgängligt strandfiske bara några hundra meter från Aneby centrum. Här blir det ofta napp. Mört och braxen finns bland annat.

Ralången

Känd för sina stora gösar. Här finns vitfisk, mört, braxen, aborre med mera. Ska man meta från land är det Hästeryd (nordöstra delen av sjön) som är bästa platsen. Är det gös och gädda man ska fiska rekommenderas båt. Fiskeklubben har båt att hyra ut.

Svartån

Strandmete mitt i Aneby centrum. Här är aborre och mört bra byte.

Vrangsjön

Här fiskar man främst gädda och aborre. Fiske från båt rekommenderas.

Västra Lägern

Fiske av framförallt gädda och aborre. Det går bra att meta från land bitvis, även om det är bäst med båt.

Ören

En av få insjöar med ett naturligt rödingbestånd. Här fiskar man bäst från båt, mete aborre och annan vitfisk.

Aneby Turistbyrå

Service, vägledning och information om vad du kan göra och uppleva i Aneby kommun.

Besöksadress

Storgatan 48

578 22 Aneby

Postadress

Box 53 | 578 22 Aneby

Kultur och fritid

Bibliotek, allmänkultur, lokaluthyrning, föreningsliv, sport- och fritidsanläggningar.

Besöksadress

Storgatan 48

578 22 Aneby

Postadress

Box 53 | 578 22 Aneby

Kontaktperson

Kultur- och fritidschef

Gunilla Crona

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 juni 2024