Stödfunktioner

Här hittar du hemsidor och appar som kan vara ett stöd för dig. Allt från anonyma chattar och samtal till appar med olika funktioner.

Unga Lukas

Du är helt anonym i chatten och bestämmer själv vad du vill prata om. I chatten möter du erfarna volontärer som vill lyssna på dig. Öppet måndag-torsdag klockan 19-22.

Lumeno - en digital följeslagare

Ingen ska behöva kämpa ensam. Det är självklart, tycker vi. Med Lumeno, som är gratis att ladda ner och använda, hjälper du dig själv under mörka stunder genom att hämta kraft från dina ljusa stunder. När du mår bättre skapar du motståndskraft att använda när du mår sämre. Lumeno är en app för att hämta kraft i livet.

Kärleken är fri

Att inte få välja utbildning, vänner eller vem man ska vara ihop med går emot ens fri- och rättigheter. Alla har rätt att själva välja sitt eget liv. Kärleken är fri är en del av Rädda Barnens förebyggande arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Kvällstid chatt 19-21.

Rädda barnen

På Rädda barnen kan du lära dig om dina rättigheter, känslor och få må bratips. Det här är Rädda Barnens sida för barn

BRIS

Välkommen till BRIS. Ring och smsa 116 111, chatta och mejla. Vi har öppet varje dag, även på natten. Du behöver inte säga vem du är och samtalet kostar ingenting.

Mind

Behöver du stöd? Medmänskliga samtal med volontärer, anonymt och kostnadsfritt.

Ditt ECPAT

Ditt ECPAT är en plats för alla under 18 år. Här kan du få hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller i riktiga livet. Vi kan också hjälpa dig ta ner nakenbilder som har spridits.

Maana

Maana är en stöd- och utbildningsorganisation som tillhandahåller digitalt stöd till tjejer och unga kvinnor genom chatt, mail och app. Vår chatt är öppen tisdag, onsdag, torsdag och söndag, mellan klockan 20–22. Chatten öppnas automatiskt under de tider som vi har öppet. När du chattar med oss är du alltid anonym.

Killar.se

En trygg plats för dig som är kille. Anonym stödchatt 5 kvällar i veckan
Gratis samtal med kurator på vår samtalsmottagning.

Tilia

Vi är en ideell organisation för ungas psykiska hälsa. ”Är det psykisk ohälsa eller ’bara’ livet som gör ont?” Du behöver inte veta svaret, vi finns här för dig som är ung/ung vuxen och som behöver någon som lyssnar.

Safeplace

SAFEPLACE - En app som hjälper barn att möta svåra känslor.

29K

En gratis app för psykisk hälsa, välmående och inre utveckling.

Novahuset

Novahuset finns för dig som blivit utsatt för sexuellt våld och erbjuder stöd i form av chatt, mailjour, medföljning och samtal. Använd formuläret för att söka stöd, självklart kan du vara anonym. Vårt stöd är alltid kostnadsfritt.

Tjejzonen har två chattar - här nämns den som kallas Chatten

Här får du prata om det som känns viktigt för dig och du kan ställa precis vilka frågor du vill. Du kan dela med dig av dina problem, känslor och funderingar. Allt är anonymt. Att ta kontakt med någon för att prata kan kännas som ett stort steg att ta. Här får du prata med en Storasyster som förstår det och låter dig ta det i din takt. Öppet hela veckan, måndag-söndag klockan 20.00–22.00.

Barn- och utbildningsavdelningen

Förskola, grundskola, anpassad grundskola, fritidshem, gymnasieskola, vuxenutbildning, Svenska för Invandrare (SFI) samt kulturskola

Besöksadress

Storgatan 48

578 22 Aneby

Postadress

Box 53 | 578 22 Aneby

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 mars 2024