Räddningstjänsten

Räddningstjänst/räddningstjänsten ansvarar och arbetar som traditionell räddningstjänst med operativa insatser, förebyggande arbete, krisberedskap och utbildar inom sjukvård, heta arbeten, brandskydd och handbrandsläckning.

Räddningstjänsten i Aneby kommun består av en fyra heltidsanställda vilka är räddningschef, ställföreträdande räddningschef, beredskaps- och säkerhetssamordnare samt utbildningsansvarig brandman. Dessutom finns 21 brandmän som arbetar operativt och på deltid.

Aneby räddningstjänst skyddar och hjälper

Räddningstjänsten ska spegla det samhälle som vi ska skydda och hjälpa. Därför har vi brandmän med olika bakgrund, olika åldrar, män och kvinnor, för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag på ett bra sätt.

Om yrket som brandman intresserar dig

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss. Vi bokar vi gärna ett samtal eller möte med dig på brandstationen och guidar dig rätt i vad det innebär att vara brandman. Samtidigt kan du få möjlighet att träffa räddningstjänstens medarbetare.

Boka ett besök på räddningstjänsten

Är du intresserad av yrket som brandman bokar vi gärna ett möte med dig på brandstationen. Vi på räddningstjänsten i Aneby vill gärna berätta mer om vad det innebär att vara brandman. Välkommen att skicka oss din intresseförfrågan.




Hur vill du bli kontaktad?
Hur vill du bli kontaktad?



Räddningstjänsten

Traditionell räddningstjänst, hjärtstoppslarm genom avtal med regionen, förebyggande arbete, utbildning inom brandskydd, heta arbeten och krisberedskap

Besöksadress

Stigbergsvägen 11

578 33 Aneby

Postadress

Box 53 | 578 22 Aneby

Övrigt

Räddningschef
Erik Linnå

Ställföreträdande räddningschef
Åsa Karlsson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 december 2023